For første gang nogensinde har danske investorer størst tiltro til de københavnske forstæder, og hele 27% af investorerne på landsplan ønsker at investere i boligejendomme i omegnskommunerne. Det viser en forventningsundersøgelse for 2019, som netop er gennemført af EDC Erhverv.

Undersøgelsen er gennemført blandt 1.443 investorer og virksomheder.

Hos EDC Erhverv mærker de efterspørgslen, som særligt er stor for kommuner som Glostrup, Herlev, Brøndby, Hvidovre og Rødovre, og ifølge mæglervirksomheden kan der her være potentiale for lejestigninger.

Sammenlignet med København har lejeniveauet i disse områder ligget fladt, men i kraft af stigningerne i København og det faktum, at mange ikke længere kan klare huslejen med to almindelige indtægter, vil folk søge mod omegnskommunerne.

Ifølge EDC Erhverv er der næsten ingen risiko for faldende lejeniveauer, hvis man som investor køber en ejendom med markedskonform leje i disse områder. Tværtimod er der i mange ejendomme potentiale for stigninger.